Υπηρεσίες αισθητικής

+
Αποτρίχωση
Καθαρισμός προσώπου
Χημικό Peeling
Μεσοθεραπεία
Θεραπεία με Fraxel
Αντιμετώπιση δυσχρωμιών
Υπεριδρωσία μασχάλης, παλάμης και πελμάτων

Αποτρίχωση

Αποτρίχωση με την εφαρμογή διοδικού λέιζερ τελευταίας γενιάς. Μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος και στο πρόσωπο καθ ‘ολη τη διάρκεια του χρόνου και σε όλους τους τύπους δέρματος. Η διάρκεια της κάθε εφαρμογής και ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξατομικεύεται για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Ουσιαστικά προσπαθούμε να στοχεύσουμε τις ανεπιθύμητες τρίχες σε διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους ώστε τελικά να τις περιορίσουμε σε μεγάλο ποσοστό ή και να τις εξαφανίσουμε.

Κατά τη θεραπεία, μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή αίσθηση τσιμπήματος παρά τη διοχέτευση ψυχρού αέρα με ειδική συσκευή. Μπορείτε να αναισθητοποιήσετε την περιοχή προ της εφαρμογής με χρήση ειδικής κρέμας τουλάχιστον μισή ώρα πριν . Τελικά μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας και στις άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Αποφεύγετε ζεστό μπάνιο και άμεση έκθεση στον ήλιο για δέκα ημέρες. Περιποίηση δέρματος

Η φιλοσοφία μας σε ότι αφορά την περιποίηση του δέρματος, αποτελεί μέρος της ολιστικής προσέγγισης για φυσική ομορφιά.

Στο ιατρείο θα διενεργηθεί ενδελεχής ανάλυση της ποιότητας και του τύπου του δέρματός σας. Θα απαντηθούν οι πιθανές ερωτήσεις για τα διάφορα θέματα που σας απασχολούν και θα λάβετε λεπτομερείς συμβουλές για την θεραπεία των προβληματικών περιοχών.

Μετά την ανάλυση των καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση θα σας εξηγηθεί τεκμηριωμένα ποια είναι ωφέλιμα για εσάς και ποια όχι, ενώ παράλληλα μπορεί να σας προταθούν ειδικά φαρμακευτικά καλλυντικά συνδυασμένα με στοχευμένες θεραπείες αποσκοπώντας έτσι σε ένα υγιές, λαμπερό και καλοδιατηρημένο δέρμα που αναδεικνύει την φυσική σας ομορφιά.

Καθαρισμός προσώπου

Το μυστικό για ένα ωραίο δέρμα είναι η ποιότητα του. Κάθε μέρα τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται. Με την πάροδο της ηλικίας το δέρμα αφυδατώνεται. Παράλληλα προκαλούνται βλάβες από την έκθεση στον ήλιο και το κρύο, τη ζέστη, την κούραση, το μακιγιάζ, τις κακές συνήθειες διατροφής και υγιεινής, την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας διενεργείται μηχανικά από τις συνεργαζόμενες αισθητικούς ή με εφαρμογή χημικού πηλινγκ.

Βαθύς καθαρισμός του προσώπου για να αφαιρεθούν φαγεσώρες, σμήγμα, ρύποι, σκόνες, έτσι ώστε να μπορεί το δέρμα καθαρό να δεχθεί τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την καθημερινή περιποίησή του, έχοντας άμεση αποτελεσματικότητα.

Χημικό Peeling

Στο χημικό peeling χρησιμοποιείται ένα χημικό διάλυμα που αποσκοπεί στην βελτίωση και λείανση της υφής του δέρματος του σώματος με την απομάκρυνση των κατεστραμμένων εξωτερικών στοιβάδων του. Το χημικό peeling μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με κηλίδες προσώπου, χεριών, λαιμού, άνω θώρακα (ντεκολτέ), κάτω άκρων, ρυτίδες και δερματικές δυσχρωμίες.

Τα χημικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται είναι η φαινόλη, το τριχλωρικό οξύ (TCA) και τα άλφα υδροξυλικά οξέα (AHAs). Η δοσολογία του κάθε διαλύματος εξατομικεύεται για κάθε ασθενή ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες του δέρματος του και το βάθος της βλάβης. Αν και τα χημικά peelings μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες επεμβάσεις σε όλα τα σημεία του σώματος, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μία χειρουργική παρέμβαση άλλα ούτε δύναται να προλάβουν ή να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης.

Κάθε φορά που εφαρμόζεται ένα χημικό peeling πρέπει να προηγείται μια ενδελεχής συζήτηση του ασθενή με τον πλαστικό χειρουργό για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, να αναλυθεί το αποτέλεσμα και να απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία μέσα στο χρόνο συνυπολογίζοντας την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή, τις καιρικές συνθήκες και την έκθεσή σας στον ήλιο.

Μεσοθεραπεία

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισής του.

Μεσοθεραπεία είναι η τεχνική έγχυσης νερού και πολύτιμων συστατικών του δέρματος, όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ και ιχνοστοιχεία στη βαθύτερη στιβάδα της επιδερμιδας με στόχο την αναπλήρωσή τους. Η πλειοψηφία των καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά προσφέρουν παροδική και επιφανειακή ενυδάτωση του δέρματος. Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας η ενυδάτωση εισχωρεί βαθύτερα προσδίδοντας φυσική ομορφιά και λάμψη του δέρματος.

Η μέθοδος απαιτεί τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας. Μετά την εφαρμογή το πρόσωπο είναι ερεθισμένο, ερυθρό ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν στο δέρμα μικροί πομφοί οι οποίοι υποχωρούν σε 24 ώρες, αλλά είναι δυνατόν να καλυφθούν με το μακιγιάζ.

Θεραπεία με Fraxel

Η μη επεμβατική τεχνολογία του Fraxel SR λέιζερ αποτελεί το πρώτο και μοναδικό δερματολογικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί την κλασματική δερματοθεραπεία ως μη επεμβατική μέθοδο δερματικής αναζωογόνησης. Το Fraxel Laser έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνονται με τη χρήση του τα κλινικά αποτελέσματα των επεμβατικών Laser δερματοθεραπείας αλλά με ιδιαίτερη ασφάλεια και με σημαντική μείωση όλων των πιθανών παρενεργειών.

Το Fraxel χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δύσκολων προβλημάτων όπως οι δυσχρωμίες, οι φωτογήρανση, οι ραγάδες, οι υπερτροφικές ουλές και οι λεπτές ρυτίδες στην περιοχή του ματιού και του στόματος.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Fraxel είναι η δυνατότητα θεραπείας της φωτογήρανσης ιδιαίτερα στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του άνω θώρακα (ντεκολτέ).

 

Αντιμετώπιση δυσχρωμιών

Δυσχρωμίες καλούνται οι περιοχές του δέρματος με διαφορετικό χρώμα από το υπολοίπο φυσιολογικό δέρμα. Δυσχρωμίες μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος και σε κάθε ηλικία. Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι πολλαπλά. Συνηθέστερα όμως οι δυσχρωμίες δημιουργούνται μετά από εγκυμοσύνες, τραύματα, εγκαύματα θερμικά και χημικά, υπερέκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία και σε προχωρημένη ηλικία.

Η αντιμετώπιση των δυσχρωμιών απαιτεί υπομονή και επιμονή από τον ασθενή ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θεραπεία συνδυάζει πολλές φορές διάφορες μεθόδους ανάλογα με το βάθος και την έκταση της βλάβης, τον τύπο και την ποιότητα του δέρματος, την ηλικία του ασθενή και την φροντίδα της περιοχής μετά την ολοκλήρωση της αντιμετώπισης.

Η απλούστερη μέθοδος είναι η χρήση αποχρωματικών σκευασμάτων με τη μορφή κρέμας. Διατίθενται διάφορα σκευάσματα είτε έτοιμα στο εμπόριο ή κατασκευασμένα από φαρμακοποιό με τις οδηγίες του δερματολόγου. Ακολουθούν χημικά πηλινγκς, ενέσιμη στοχευμένη μεσοθεραπεία με ειδικές αποχρωματικές ουσίες και τέλος συνεδρίες με κεφαλή fractional λέιζερ. Οι θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα με την ένταση του προβλήματος και τις απαιτήσεις του κάθε ασθενούς.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος και σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία μέσα στο χρόνο συνυπολογίζοντας την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή, τις καιρικές συνθήκες και την έκθεσή σας στον ήλιο.

Υπεριδρωσία μασχάλης, παλάμης και πελμάτων

Υπεριδρωσία καλείται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία το σώμα παράγει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ιδρώτα σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Το αίτιο της υπεριδρωσίας είναι κατά βάση άγνωστο, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζεται με συγκεκριμένα νοσήματα.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει την περιοχή, θα εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, θα αποκλείσει πιθανά παθολογικά αίτια και θα προτείνει λύσεις.

Η αντιμετώπιση γίνεται κυρίως με έγχυση βουτυλινικής τοξίνης (Botox /Dysport) στην προβληματική περιοχή.

Η μέθοδος είναι ασφαλής, σχετικά ανώδυνη και αρκετά αποτελεσματική. Το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες.